Het lijkt erop dat het luilekkerland Zwitserland voor rijke buitenlanders zijn deuren definitief zal sluiten. Het Zwitserse parlement bespreekt namelijk een petitie die het “Schumi Initiatief” genoemd wordt en tot doel heeft het achterpoortje in de belastingswetgeving te sluiten. Tot nu toe konden rijke buitenlanders die in Zwitserland kwamen wonen een speciaal belastingstarief onderhandelen.

“We verwachten binnenkort een beslissing,” Zei Suzanne Oberholzer die met de petitie startte. “De huidige situatie is niet enkel oneerlijk tegenover het Zwitserse volk, maar ook tegenover de buurlanden. Hij zou zijn deel moeten betalen, net zoals iedereen.”

In 1996 verhuisde Schumacher naar het Geneve meer om er de Duitse inkomensbelasting te ontduiken. Die bedraagt zo’n 42% van het inkomen. In Zwitserland betaalt hij maar een goede 4%. Als de wet wordt goedgekeurd zullen ook Sir Jackie Stewart, Boris Becker, Celine Dion en vele anderen ook meer belastingen moeten betalen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter