Een crash in de derde vrije training en een 19e tijd in de kwalificatie, een zware zaterdag voor debutant Lance Stroll. Opmerkelijk genoeg waren zelfs de tijden van Stroll die op vrijdag reed sneller dan zijn kwalificatietijd.

Lance Stroll: Het is niet mijn dag. Ik had het graag anders gezien, het ook anders gekunnen en gemoeten. Ik heb laten zien dat ik op vrijdag sneller was. Dit is niet mijn ware snelheid. Maar goed het is pas mijn eerste kwalificatie en er volgen dit jaar nog velen. We racen nog niet eens en morgen worden pas de punten verdeeld. Ik kijk nu vooruit en morgen zal het beter gaan.

Overigens start Stroll morgen als laatste, na zijn crash heeft Williams de versnellingsbak van de auto moeten wisselen waarna een gridpenalty van 5 plaatsen volgt.

Hieronder de crash van Stroll in de derde vrije training:


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter