Binnenkort staat Jos Verstappen onder de douche in een uitgebreide reclamecampagne voor zijn nieuwe sponsor Wilux, handelend in sanitair. Met een weids gebaar vraagt hij het publiek: Heb ik dat?

Hetzelfde gevoel moet de Limburger hebben gehad in zijn jubileumrace op de N�rburgring. Zijn 100ste Grand Prix was wellicht de moeilijkste uit zijn loopbaan, constateerde hij na het behalen van de 14de plaats, op drie ronden van winnaar Ralf Schumacher.

“Het was alsof ik op ijs reed. De auto stuurde voor geen meter’‘, klaagde Verstappen na afloop. Zijn rondetijden vielen tegen, het gevecht met ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve, die hij bij de start had ingehaald, kon hij onmogelijk volhouden. Daarvoor was het verschil in snelheid simpelweg te groot.

Het had geen zin risico’s te nemen’‘, aldus de jubilaris. Een keer trachtte hij zijn 17de positie vast te houden, maar door gebrek aan grip kwam hij in de chicane dwars te staan. Villeneuve en teamgenoot Justin Wilson stoven hem meteen voorbij.

Vooruitgang zal er ook volgende week op het circuit van Magny Cours in Frankrijk niet te boeken zijn, voorspelt Verstappen. Zijn hoop is gevestigd op de test na de Grand Prix van Silverstone, waarin de uit het faillissement van Arrows gekochte chassis worden getest.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter