Voordat Grand Prix van Maleisië van start gaat, zal er eerst uit respect voor de slachtoffers van de vermiste vlucht MH370 een minuut stilte worden gehouden.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. De Boeing 777 van de Maleisische luchtvaartmaatschappij verdween op radselachtige wijze, nadat de gezagvoerder zich niet had gemeld bij de Vietnamese luchtvaartautoriteiten op het moment dat het toestel het Vietnamese luchtruim had moeten binnenvliegen.

Aan boord van vlucht MH370 waren 227 passagiers en 12 bemanningsleden uit veertien verschillende landen. Eén passagier kwam uit Nederland.

Het grootste jaarlijkse sportevenement in Maleisië is vanwege de vliegramp versoberd. Een concert van Christina Aguilera is afgelast en er werd minder reclame gemaakt voor het evenement.

De teams en coureurs zullen zondag naar verwachting korte zinnen op auto’s en helmen plakken om de slachtoffers te herdenken. Het team van Caterham rijdt al met een zwartgespoten neus en endplates met de vlag van Maleisië.

Toeschouwers kunnen berichten achterlaten op een herdenkingsmuur.

Bron: NOS