Het Minardi F1 team wordt komend seizoen uitgebreidt met Minardi Team Asia. De Italiaanse Squadra tekenden een contract met Eurasia Motorpsort. Dit resulteert in een nieuw team, waarvoor Aziatische rijders zullen uitkomen in de Aziatische versies Formule BMW en de Formule 3. De naam Minardi zal dus ook opduiken in deze raceseries, met wedstrijden in onder andere China, Maleisi�, Zuid Korea, Thailand en Japan.

Eurasia zal tot 4 wagens inzetten in de Formule BMW en 1 bolide in de Formule 3, allen in de zwart – wit – rode kleuren van Minardi. De opzet is – uiteraard – om getalenteerde jonge rijders en dito mechaniciens een kans te geven zich te bewijzen.
Azi� is d� markt van de toekomst. Zo weet ook Paul Stoddart:

” Er is al veel heen en weer gepraat over Formule 1 teams die motorsport in Azi� helpen uit te bouwen, maar tot op vandaag is er nog niets fundamenteels gedaan.

Minardi werke al samen met verschillene Aziatische bedrijven tijdens de laatse jaren. Minardi Team Asia geeft ons de mogelijkheid om de ontwikkeling van motorsport in dat gebied bij te staan. Ik ben er zeker van dat we een jong talent zullen vinden die ooit de weg naar de Formule 1 zal vinden.

Vanuit commercieel oogpunt zal dit onze sponsors de mogelijkheid bieden om zich te profileren op deze uiterst belangrijke economische markt. Het biedt ook perspectieven aan Aziatische bedrijven om in de wereld van motorsport te stappen en alle voordelen van sponsoring te ontdekken.”

De line up wordt in de nabije toekomst bekendgemaakt.

 

Minardi F1

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter