Een motor kan nog zo snel zijn, als deze niet betrouwbaar is heb je er niet veel aan in de race. Dat is ook het uitgangspunt van Minardi. Om de nieuwe Cosworth V10 motor betrouwbaarder te maken hebben ze het vermogen wat teruggeschroefd.  Niet alleen de betrouwbaarheid schijnt echter een rol te spelen, ook financi�le aspecten speelden mee in deze beslissing.

Door aan het begin van het seizoen op de betrouwbaarheid te gokken hoopt Minardi enkele punten te kunnen scoren. Aangezien het team uit Faenza over een betere financi�le basis beschikt dan in de voorgaande seizoenen kan het ook meer aandacht besteden aan de ontwikkeling van de wagen. Zo is het team van plan meer te gaan testen en meer tijd in de windtunnel door te brengen.

Desondanks is er weinig hoop voor Minardi om van de laatste rij op de grid af te komen. Ook in het verleden beloofde Minardi meer te gaan testen, maar meestal kwam daar maar weinig van terecht. De Minardi zal ook dit jaar weer met afstand de langzaamste wagen zijn, voor punten moet het team hopen op een wonder. De grootste overwinning van Minardi is echter dat het team haar verblijf op de grid weer met een jaar weet te verlengen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter