Minardi baas Paul Stoddart heeft gezegd dat hij de FIA voor de rechtbank zal slepen als zijn team niet mag deelnemen aan de GP van Australi�. Het team zou verboden worden om te starten omdat de wagens niet zijn aangepast naar de nieuwe reglementen.

“Als dat gebeurt, dan racen we onder protest.” Zei Stoddart tegen SEN uit Melbourne. “Als dit protest niet wordt behandeld op het circuit, dan zal het zeker en vast worden behandeld voor het hooggerechtshof van Victoria.”

Minardi is volop bezig aan hun nieuwe wagen, maar tot en met april wil het team aangepast versies inzetten van hun wagen van vorig jaar. In San Marino wil Minardi hun eerste echte nieuwe wagen in jaren inzetten.

Ferrari en Jordan starten ook aan het nieuwe seizoen met hun oude wagens, maar zij hebben die zo aangepast dat ze in regel zijn met de nieuwe voorschriften van de FIA.

Minardi kan naar eigen zeggen het zich niet veroorloven om een interim wagen te bouwen, maar toch stemde Stoddart vorig jaar voor de aanpassingen aan het reglement. Ze hadden verwacht dat iedereen er mee instemde om hen aan het seizoen te laten beginnen met hun oude wagen, maar Ferrari blijft dwarsliggen.

Max Mosley heeft al laten weten dat hij zonder een unaniem besluit van de andere teams niets voor Minardi kan doen. Hij en Stoddart zitten trouwens verwikkeld in een ruzie over de manier waarop de nieuwe regels werden ingevoerd.

“We hebben wat gerechtelijk advies ingewonnen, en als het nodig is eisen we dat we toch mogen deelnemen. We weten dat we (de rechtszaak) zullen winnen.” Zei Stoddart nog.

“Maar geen nood, Minardi zal deelnemen aan de GP van Australi�. Als de FIA toch voet bij stuk houdt, denk ik dat er niemand zal deelnemen aan de GP dit jaar.”

Dat laatste dreigement heeft te maken met de ruzie tussen Mosley en Stoddart. Die laatste kan namelijk naar een rechtbank stappen en zeggen dat de nieuwe regels op illegale wijze zijn ingevoerd. Dat is namelijk de conclusie die enkele advocaten trokken toen ze door enkele van de teams gevraagd werden om de invoering van de regels te onderzoeken.

Stoddart zou dan in Australi� de enige twee wagens hebben die technisch in orde zouden zijn. Kan je de chaos al voorstellen?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *