Michelin had het dit weekend zichtbaar moeilijk in natte omstandigheden en moest uiteindelijk de overwinning aan Bridgestone afstaan. Een verantwoordelijke van het Franse rubber liet weten al het mogelijke te zullen doen om op gelijke hoogte met de Japanners kwa prestaties in nat weer.

“We hebben veel bijgeleerd nu, en dat zal ons helpen om vooruitgang te boeken op alle gebieden. We houden van competitie en gaan nu op zoek naar een manier om betere regenbanden te maken. We zullen enkele seconden per ronde moeten vinden tijdens de aankomende winter. Ik kan je verzekeren dat we ze zullen vinden!”

 

“In natte omstandigheden verloren we 2 seconden per ronde ten opzichte van Michael Schumacher en 1 seconde ten opzichte van andere rivalen. We hebben uit deze race veel nuttige info kunnen halen.”

Bridgestone beweert dat hun banden ook in droge omstandigheden sneller waren:

 

“Michael was op het droge de snelste van het hele veld. Dit toonde de sterkte van het Bridgestone-pakket. Het viel ook op dat de teams op Bridgestones langer met natweerbanden op de opdrogende baan konden blijven.” Aldus Hisao Suganuma van Bridgestone.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter