Wie dacht dat de soap rond de Franse bandenfabrikant op zijn einde liep heeft het mis, Michelin wil nog een stap verdergaan.

Michelin denkt er namelijk over om juridische stappen te ondernemen tegen de Italiaanse krant, Gazzetta dello Sport en waarschijnlijk ook Ferrari, dit alles omdat beide gezegd hebben dat de Michelin banden illegaal waren.
Gazzetta dello Sport publiceerde deze week een interview met de technische directeur van Ferrari, Ross Brawn, de titel luidde als volgt, Ross Brawn beschuldigt: �De Michelins zijn illegaal�

Michelin heeft nu een brief gestuurd naar de redacteur van de krant, Michelin weerlegt hierin de beschuldigingen van Ross Brawn en zegt dat hun banden steeds voldeden aan de FIA regels.
Michelin vraagt nu dat de krant een correctie publiceert ten opzichte van Michelin.
Het Franse merk heeft ook duidelijk gesteld dat ze zich het recht behouden om juridische stappen te ondernemen tegen de krant.

Hieronder kan u lezen wat er in de brief te lezen staat:

Ten gevolge van een publicatie aangaande Michelin in uw krant van 3 september 2003, het management van Michelin wil graag jullie aandacht vestigen op de volgende punten:

1/ Sinds de Grote Prijs van San Marino heeft de FIA altijd onze voorbanden goedgekeurd, waarvan de breedte 270 mm moest zijn.
Deze afmetingen werden steeds gedaan door de FIA op de nieuwe banden, zoals staat geschreven in de FIA regels, artikel 77C.

2/ De dag na de Grote Prijs van Hongarije heeft de FIA eenzijdig de interpretatie van hun regels veranderd door te stellen dat de banden nu voor en na de race zullen gemeten worden.
Michelin is bereid tegemoet te komen aan deze nieuwe interpretatie van de regels, maar voelt ook dat ze meer tijd nodig hebben.
De tijd die men ons nu gunt, de Grote Prijs van Itali�, is veel te kort.

3/ Door Ross Brawn zijn uitspraak te gebruiken als titel van jullie artikel misleid je de lezers, het is niet aan Ross Brawn om te zeggen dat onze banden legaal zijn of niet.
Daarom vragen we jullie om deze informatie recht te zetten, er aan denkend dat Ross Brawn zijn grieven erg schadelijk zijn ten opzichte van Michelin.

4/ Michelin betreurd ook het feit dat het grote huis van Ferrari betrokken is in zulke valse beschuldigingen.
Michelin wil er jullie ook aan herinneren dat het zijn eerst Grote Prijs won in Rio en hun eerste wereldtitel in 1979, beide met Ferrari, een team waarvoor Michelin steeds een groot respect had.

5/ Michelin behoud zich echter het recht om juridische stappen te ondernemen tegen de lasterlijke opmerkingen van het Ferrari personeelslid.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter