Dat Michael Schumacher een regenmeester is zullen weinigen ontkennen, het afgelopen GP weekend heeft hij dat nogmaals bewezen, maar hoe je het ook bekijkt, de eer gaat niet volledig naar Schumacher.
Het is ook mede dankzij de Japanse rubbers dat Schumacher zijn rivalen kon uitschakelen.

De Michelin intermediates konden gewoon de snelheid niet aan van de Bridgestones, dat is dan ook de reden waardoor McLaren en BMW-Williams een achterstand opliepen in de Amerikaanse Grote Prijs.

Pierre Dupasquier, Michelin Motorsport directeur:

“Michelin dingt naar competitie en we moeten zien dat we een paar seconden per ronde kunnen winnen in regenomstandigheden.
In de winter zullen we hierop testen en ik verzeker je dat we hier in zullen slagen.

In nattere omstandigheden verloren we zo een twee seconden op Michael Schumacher en ongeveer ��n seconde op de andere Bridgestone rijders.
Deze race heeft ons wel nuttige informatie opgeleverd.”

De eerste regenrace kregen we te zien in Brazili� en ondanks het uitvallen van Schumacher kon Kimi zijn eerste plaats niet behouden, hij moest toezien hoe de Jordan van Fisichella hem voorbij ging.

Ook in de Grote Prijs van Amerika moest Kimi zijn eerste plaats afstaan vanwege de minder goede Michelin regenband.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter