Bernie Ecclestone is tegen, maar de mensen achter de Franse Michelin die een comeback in de sport overwegen weten het zeker: De sport zal te zijner tijd overstappen op 18 inch velgen.

Michelin mikt daarbij op 2017, wanneer het leverancierscontract tussen de FIA en Pirelli afloopt. De Italianen malen niet om competitie in de Formule 1, doch wil Michelin alleen banden geschikt voor 18 inch aan de teams leveren.

Wij geloven niet dat het mogelijk is om de laatste stand van zaken te tonen of ontwikkelen met de huidige 13 inch velgen en de bijhorende typisch hoge wangen van de banden, zo begint Michelin’s motorsportdirecteur Pascal Couasnon.

Er is duidelijk aan een vergelijkbaar profiel voor de raceauto’s ten opzichte van de straatbanden om zo in een makkelijkere positie te staan en zo nieuwe technologieën te ontwikkelen., aldus Couasnon tegenover de Britse Autosport.

Pirelli kwam ook met een 18 inch wiel en testte het onlangs op een GP2-auto. De resultaten waren bemoedigend, maar het proefballon werd snel doorgeprikt door belanghebbenden in de sport. Toch gelooft Couasnon dat het een kwestie van tijd is voordat de sport overstapt op de grotere velgenmaat.

De Formule E rijdt al op 18 inch, en promotionele klassen zoals de WSR 3.5 zullen straks ook op grotere velgen [en banden] rijden. De F1 kan dan niet meer achterblijven.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!