In het basketbal had Michael Jordan alles al bereikt, maar zaterdag heeft de legendarische oud basketballer eindelijk zijn racedroom in vervulling zien gaan. De Amerikaan mocht op het circuit van Valencia enkele ronden afleggen op een motor uit de MotoGP klasse.
Enkele motorcoureurs, onder wie Sete Gibernau, Colin Edwards en Kenny Roberts Jr begeleidden de voormalige ster van de Chicago Bulls. Jordan, een motorliefhebber die thuis in de VS een Ducati berijdt, was blij dat hij de echte motorrijders bij zich had. “Ik vond het geweldig, maar ik ben niet verder gekomen dan de vierde versnelling”, zei Jordan.

“Ik kan me niet voorstellen hoe hard het gaat als die machine in de zesde versnelling helemaal losgaat. De rechte stukken gingen wel, maar ik had moeite de bochten in te schatten. Gelukkig tikten die jongens me steeds op het been als er een bocht kwam.”

De kracht van de machines was Jordan iets te veel. “Ik wilde eigenlijk een wheelie maken, maar dat heb ik maar laten zitten. De MotoGP trekt me zeer. Later wil ik misschien mijn eigen team hebben. Maar voorlopig kan ik alleen maar leren”, aldus de gefortuneerde ‘Air’ Jordan.

Bron: ANP

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter