Volgens de Italiaanse krant La Stampa neemt de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, de tweede rijkste man ter wereld, het Formule 1- team van Honda over. Op een officiële bevestiging van de overname blijft het echter nog wachten.

De Italiaanse krant bracht zaterdagavond het grote nieuws naar buiten en wist te melden dat er twee zaken zeker zijn: het voortbestaan van de renstal en naast Jenson Button zal Bruno Senna het stoeltje van Rubens Barrichello over nemen. Dit zou betekenen dat de Formule 1- carrière van de Braziliaan erop zit. De krant deelde niet mee welke bronnen ze heeft.

Volgens La Stampa zou Slim het team overnemen voor een symbolische prijs. Het vermogen van de Mexicaanse miljardair wordt geschat op zo’n 60 miljard dollar, dus mag dit geen obstakel zijn. Het grote fortuin verdiende Slim als eigenaar van onder andere telecombedrijf Telmex. Opvallend onderdeel hierbij is Embratel, dat momenteel sponsor is van Bruno Senna, wat dan weer een logische verklaring zou zijn dat de Braziliaan in de deal wordt mee genomen.