Max Verstappen heeft gisteren de prestigieuze Trofeo Lorenzo Bandini in ontvangst genomen in Brisighella (IT).

Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd of buitengewone verdienste heeft in de autosport. Verstappen kreeg de prijs overhandigd in het Italiaanse plaatsje Brisighella, waar Lorenzo Bandini leefde.

De prijs werd in 1992 ingesteld, ter nagedachtenis van Lorenzo Bandini die verongelukte tijdens de Grote Prijs van Monaco in 1967. Bandini reed destijds voor Ferrari.

Max Verstappen kreeg de prijs uitgereikt omdat hij met de overwinning in Spanje in zijn Red Bull erin is geslaagd de jongste winnaar van een Grand Prix in de geschiedenis van de Formule 1 te worden, daarom ontvangt hij 17 juli in Brisighella de drieëntwintigste Trofeo Bandini.

De jury gaat verder: Als zoon van Jos Verstappen en Sophie Kumpen is hij geboren op vier wielen. Verstappen “erft” een prijs die in de afgelopen jaren is uitgereikt aan coureurs als Schumacher, Räikkönen, Alonso, Vettel en Hamilton, de grote kampioenen die door hun briljante carrière de vooruitziende blik van de organisatoren van de prijs hebben bevestigd.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By Robin