Toen de safetycar gisteren tijdens de Grote Prijs van Monaco ten tonele verscheen, dook zowat het halve veld de pitstraat in, zeker de rijders die slechts 1 stop gepland hadden.

��n van de rijders die buitenbleef was racewinnaar Kimi Raikkonen. De reden zou een email zijn, die verstuurd werd vanuit Woking, de thuishaven van McLaren, met de volgende boodschap: ” blijf buiten. “

Of dit verhaal klopt is een ander verhaal, want in de persconferentie na de race zegt Raikkonen: “Ik was eerst bezorgd omdat ik net de pitlane voorbijgereden was, en het team zei dat de safetycar nog niet buiten gereden was, hoewel het op de borden wel zo aangegeven was. Net toen ik de pitstraat voorbij was riep het team mij dan naar binnen. Ik zei dat het te laat was. Het team antwoordde dan dat ik nog 20 seconden moest zoeken voor mijn pitstop.  “

Hoe dan ook, het was een goede beslissing zo blijkt, want Raikkonen vergrootte zijn voorsprong en hield na zijn pitstop nog 13 seconden voorsprong over op Fernando Alonso.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter