James Allison, technisch directeur van Mercedes AMG F1 Team

Max Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo zette vandaag de snelste tijd van allemaal, een 1:18.047 op de zachtste banden, de hypersoft.

Daarmee was hij 0,4 seconden sneller dan Hamilton in de wulpse Mercedes van dit jaar. Hij reed niet alleen het snelste rondje maar stuurde de RB14 ook nog eens een indrukwekkende 165 ronden over de baan.

In een interview met Eurosports reageerde James Allison, de technisch directeur van regerend wereldkampioen Mercedes, bijzonder openhartig over wat hij denkt over de concurrentie:

Het lijkt erop dat er nu drie topteams aan te wijzen zijn en het is duidelijk dat Red Bull voor ons een bedreiging gaat vormen dit jaar.
Nu de wintertest vordert krijgen we steeds meer te zien hoe het echt zit met de verschillende teams.
Want nu er nog maar twee dagen te gaan zijn is heus niet alles zichtbaar en duidelijk hoor.
Je weet niet met hoeveel benzine en met welke bedoeling men snelle rondes of lange stints doet, maar duidelijk is wel dat het in de top drie nu allemaal wel heel dicht bij elkaar zit.

James Allison lijkt zich oprecht zorgen te maken als hij zegt:

Ik weet natuurlijk niet wat ze precies plannen met de motoren (RBR lijkt nu al voor vier motoren per auto te gaan en de gridstraffen maar in te calculeren).
Maar als ik zie wat ze hier bij zich hebben, dan vrees ik dat er nog het een en ander uit de fabriek komt tegen de tijd dat we in Australië zijn.
Ze hebben heus nog wel het een en ander achter de hand om straks op die auto’s te schroeven.

Nee gaat Allison verder, Nee, ik geloof niet dat ze verstoppertje spelen. Niemand doet dat hier. We zijn hier allemaal om te testen.
Je hebt alleen valide testresultaten als je ook echt uitprobeert wat die auto kan.

Daniel Ricciardo zegt in een interview voor Sky Sports dat hij gelooft dat Red Bull het gat met Mercedes gedicht heeft. Ook zegt hij gek genoeg juist geen idee te hebben over de ontwikkelingen bij Ferrari.

Ricciardo zei: Het ziet ernaar uit dat we dicht op elkaar zitten.
Ik weet eigenlijk nog steeds niet waar Ferrari staat, het lijkt wel duidelijk dat Mercedes net wat sneller is dan wij.
Het lijkt er sterk op dat we een flink stuk dichter op de concurrenten zitten dan vorig jaar.
Ik ga er vanavond nog eens goed op studeren, hoewel het allemaal niet zoveel uitmaakt, in Melbourne zien we pas echt waar we staan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.