Met nog een aantal races voor de boeg, heeft Mercedes al een grote prijs binnen. Na de grand prix van vandaag in Japan mogen zij zich wereldkampioen noemen bij de constructeurs. Het puntenverschil met de nummer twee, Red Bull, is te groot geworden.
Voor de rest van het seizoen mag Mercedes zich opmaken voor een tweede kampioenschap, namelijk dat van de coureurs. Nummer drie, Daniel Ricciardo, kan met het aantal punten dat nog te verdelen is in de komende vier races, hooguit nog tweede worden. Zelfs met een de forse puntenachterstand van 68 punten op de huidige nummer twee, Lewis Hamilton, zou dat een huzarenstukje genoemd mogen worden als dat lukt.

Hamilton baalt
De vraag lijkt nu dus gerechtvaardigd hoe de eerste twee plekken verdeeld gaan worden door de twee Mercedes-coureurs, Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Het verschil na vandaag is 33 punten in het voordeel van Rosberg. Er is dus nog de nodige strijd te verwachten. In dat licht had Hamilton vandaag ongetwijfeld behoorlijk de smoor in dat hij een Verstappen voor zich zag rijden die geen duimbreed toegaf. Met negen keer een eerste plaats voor Rosberg en zes keer voor Hamilton en het constantere seizoen van Rosberg tot nu toe, zou het goed kunnen dat de Duitser uiteindelijk aan het langste eind trekt.

Voorlopig malen ze daar bij Mercedes nog even niet om. De champagne mocht vandaag drie keer rijkelijk vloeien, want met een eerste plaats, een derde plaats en het constructeurskampioenschap zijn ze bij Mercedes voorlopig nog niet uitgefeest.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!