Nadat Lewis Hamilton zich eerder beklaagde over de Pirelli’s die te hard waren en daardoor niet warm genoeg werden, kreeg de wereldkampioen bijval van zijn teamgenoot Nico Rosberg.

Rosberg was op de medium compound maar nipt langzamer dan Romain Grosjean op super softs en sneller dan Red Bulls Daniil Kvyat op softs. De snelheid is er wel, maar beide coureurs zijn niet tevreden met het gedrag van de W06 Hybrid. Pirelli is volgens hen de schuldige, zo vertelt ook Rosberg.

Vanaf het begin merkten we al dat de banden niet naar behoren functioneerden. Samen met die wind die van alle kanten kwam was het niet fijn om op de baan te zijn. Het was zo ook moeilijk om iets te leren van de W06, omdat de auto in elke bocht zich anders gedroeg afhankelijk van de windrichting.

Gelukkig ging de wind liggen aan het einde van de dag, zodat ik nog een paar normale ronden kon rijden. Maar de banden die Pirelli heeft meegenomen voor deze testsessies vind ik maar niets., zo uitte de Duitser zijn onvrede.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!