Volgens Ross Brawn is de nieuwe Mercedes één seconde per rondje langzamer dan de koplopers.

Er zijn sinds de lancering van de W02 meerdere zorgen over de prestaties van de nieuwe bolide. Zo heeft de auto een probleem met de koeling, hierdoor moest het team met een andere motorconfiguratie rijden en gaten in het bodywork maken om niet te overhitten, dit beperkte het team in de snelheid. Zoals Mercedes nu al veelvuldig heeft gezegd, zal er een significante upgrade komen voor de eerste race, deze verbetering zal de auto op alle fronten moeten verbeteren en het gat met de top moeten dichten.

Maar ook met de upgrade stuit Mercedes mogelijk op moeilijkheden, volgens de laatste geruchten is de W02 met nieuwe upgrade niet door de crashtest gekomen. Mercedes wil dit gerucht niet bevestigen en geeft aan geen problemen te verwachten in deze.

Ross Brawn sprak onlangs met de BBC.

We zijn ongeveer een seconde langzamer dan we willen, namelijk vooraan staan. Dus we zoeken deze seconde in de upgrade, we verwachten deze ook hiermee te kunnen vinden. Maar je weet nooit wat de andere zullen doen, wij hebben een plan en pas in Melbourne zal duidelijk zijn of dit gaat lukken.