Het team van Mercedes is bezig met een uitlaat die meer geluid moet gaan produceren. Teambaas Toto Wolff heeft dit bekend gemaakt. Het zou gaan om een relatief simpele ‘megafoon’ uitlaat.

De drie fabrikanten die actief zijn in de Formule 1 (Ferrari, Mercedes en Renault) hebben overleg gevoerd over hoe ze het geluid weer op niveau kunnen brengen. Dit komt naar aanleiding van de vele kritiek die er in het begin van het seizoen op het geluid was. De oplossingen die we hebben variëren van hele complexe systemen, tot een wat simpelere oplossing als een megafoon. De megafoon is een uitlaat met een grotere opening aan het eind, maar ook dit levert nog wel problemen op.Verklaart Wolff in de Kolner Express.

Wanneer Mercedes gaat rijden met de uitlaat is nog onduidelijk. Waarschijnlijk gaat het om de test die volgende week wordt gehouden op het Circuit de Barcelona Catalunya, maar volgens de Duitse krant Bild zou het ook zomaar tijdens de eerste vrije training kunnen zijn. Het is echter maar de vraag of Mercedes het zich kan en wil veroorloven om tijdens het weekend met iets als volume bezig te zijn.