Mercedes heeft vandaag de W08 gepresenteerd. De Duitser hopen met de nieuwe bolide de Formule 1 opnieuw te domineren. De bolide heeft officieel de benaming F1 W08 EQ Power+. EQ moet de elektronische systeem in de motor benadrukken.

Mercedes gaf enkele foto’s vrij van een filmdag op het circuit van Silverstone. Wat opvalt is dat Mercedes geen grote haaienvin op de bolide heeft zoals Force India dat bijvoorbeeld wel heeft. Verder heeft de nieuwe Mercedes een iets langere neus, nieuwe verder geanveerde barge boards, en slankere side pods. In de livery is de kleur blauw te zien die wat nadrukkelijker is toegevoegd.

Hamilton is meteen te spreken over de bolide: Ongelooflijk en fantastisch. Het is een van meest verfijnde machines die ik ooit heb gezien in de Formule 1. Ik ging de laatste rondjes wat harder en hij voelt bijna hetzelfde aan als de auto van vorig jaar, maar je hebt wel dat krachtige beest om je heen.

Ook nieuwe aanwinst Valterri Bottas is zijn nopjes, de Fin krijgt de zware taak om wereldkampioen Nico Rosberg op te volgen: Het klinkt misschien cliché op presentatie maar dit is de mooiste auto die ik ooit gezien heb. Hopelijk gaan we samen een lange en succesvolle samenwerking tegemoet.

Volgens Mercedes is de nieuwe motor wat zwaarder om aan de nieuwe reglementen de voldoen, er mogen nu maximaal vier motoren per seizoen gebruikt worden. Volgens Mercedes zullen de nieuwe auto’s per ronde 10% meer vol gas rijden, dit zal tot 10% meer benzinegebruik als gevolg hebben. Mercedes heeft hier met haar verbeterde motor op gefocussed, deze is nu zuiniger dan zijn voorganger. Volgens Mercedes is de nieuwe motor ook krachtiger. Ferrari, Honda, en Renault kunnen hun borst dus nat maken.Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.