Ross Brawn heeft toegegeven dat Mercedes in de laatste test op zoek gaat naar snelheid en goede rondetijden. Tot dusver heeft het team nog geen bijzonder snelle indruk weten te maken, hoewel beide Mercedes coureurs al eens bovenaan de tijdenlijst hebben gestaan bij eerdere testen in Jerez en Barcelona.

Het team uit Brackley heeft naar eigen zeggen een neutrale auto gebouwd om eerst op zoek te gaan naar betrouwbaarheid en de juiste afstelling. Nu het team dat gevonden heeft zijn ze klaar voor de volgende stap, snelle rondetijden. Deze moeten voort komen uit de grote upgrade die Mercedes wil introduceren tijdens de laatste test in Barcelona.

Uiteraard doet Mercedes geheimzinnig over de upgrade en tasten de toeschouwers nog in het duister. Toch wist Ross Brawn er iets over te vertellen. Zo zal de Mercedes uitgerust zijn met een nieuw uitlaat systeem, welke tot dusver nog niet bij andere teams gezien is. Brawn gaf hierbij meteen toe dat de uitlaat niet zo extreem zal zijn als dat we bij Mclaren en Renault hebben gezien. Naar verwachting zal dit gepaard gaan met de nodige aerodynamische verbeteringen welke het team vooruit zal moeten helpen.

Of het voor Mercedes voldoende zal zijn om ook voor de overwinning te kunnen strijden valt nog te bezien. Veel hangt ook af van wat de concurrentie doet.

Ross Brawn: Overall lijkt Red Bull erg sterk, maar ook Ferrari, Renault en wij zelf zien er goed uit. Over de overige teams tast ik nog in het duister. Het is moeilijk in te schatten hoe groot het voordeel van Red Bull zal zijn, ik weet niet wat voor ontwikkelingen ze nog gaan brengen voor de eerste race. Wat ons (Mercedes red.) betreft zal het een grote stap zijn.