Mercedes heeft 75% van de aandelen van het Brawn GP team gekocht. De autogigant zal de volgende twee jaar z’n aandeel in McLaren langzaamaan aan het team terug verkopen. Mercedes blijft wel nog tot 2015 de motorleverancier van het team.

Vanaf volgend jaar zal Mercedes met z’n eigen team aan het F1 wereldkampioenschap deelnemen, Liet Dr. Dieter Zetsche van Mercedes weten. Ross Brawn, Nick Fry en enkele andere mensen blijven ook een deel van de aandelen in handen hebben. Brawn blijft onze team baas

Ook McLaren voorzitter Ron Dennis is uiterst tevreden over deze gang van zaken. De scheiding van tafel en bed tussen McLaren en Mercedes was nodig om McLaren te laten uitgroeien tot een volwaardige autoconstructeur die de concurrentie kan aangaan met een aantal Mercedes wagens.

Dit is voor McLaren en Daimler een win win situatie… Om McLaren financiële zekerheid te bieden moesten we onze grenzen verleggen.

Al onze huidige partners blijven een grote rol spelen in ons Formule 1 programma. Daarom, en het feit dat ze zeer competitieve motoren bouwen, zijn we zeer tevreden dat Mercedes-Benz tot 2015 en misschien zelfs langer onze motorleverancier kan blijven.

McLaren zal niet langer kunnen rekenen op financiële steun van Mercedes en is dus vanaf nu een onafhankelijk team.

By peter