Onze ‘favoriete autosportadviseur‘ is weer weer helemaal terug? Dr. Helmut Marko doet van tijd tot tijd de meest vreemde uitspraken in de media. Zeker al de zaken niet gaan zoals gehoopt.

En wat zei Dr. Marko dan?

De Oostenrijker is van mening dat Mercedes Ferrari heeft geholpen om de sprong vooruit te maken. De adviseur van Mateschitz meent dat Mercedes in ruil voor politieke steun, haar ontwikkelingsprogramma opzettelijk heeft vertraagt. Daarnaast zou men Ferrari hebben geadviseerd om haar voormalige hybrid-specialist Wolf Zimmermann in dienst te nemen.

Zo willen de Duitsers ook voorkomen dat zij worden aangewezen als degenen die de sport kapot zouden maken met hun dominantie.

Het is zeer moeilijk te bewijzen, maar voor mij staat het vast dat Mercedes haar programma heeft laten vertragen., zo beweert Dr. Helmut Marko. En we weten allemaal waarom.

Saubers Giampaolo Dall’Ara zou hebben gesteld dat de sprong die Ferrari in zo’n korte tijd heeft gemaakt, ‘onverklaarbaar’ was…Ook al had men een verbetering verwacht van de 2014-motor. Maar juist de sprong van Sauber stelt dat Ferrari toch echt op eigen kracht snelheid en performance heeft gevonden via haar motor.

Dr. Helmut Marko vergeet evenwel dat Mercedes miljarden heeft uitgegeven aan haar motorenontwikkeling, om deze nu dan opzettelijk te vertragen?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!