Afgelopen weekend in Bahrein verbaasde Nico Rosberg vriend en vijand met zijn poleposition. Ondanks deze uitgangspositie viel hij in de zinderende hitte al snel terug naar de 4e plaats. Teamgenoot Lewis Hamilton reed op dat moment rond op de 11e plek.

De bandenslijtage is al langere tijd een probleem voor de Duitse renstal. Met name bij hogere temperaturen lijken de banden bij Mercedes sneller te vergaan dan bij andere teams. Op het moment dat de temperatuur gedurende de race daalde liet met name Hamilton de potentie van de W04 zien door een opmars in te zetten die uiteindelijk resulteerde in een 5e plaats.

Ross Brawn erkent het probleem; “De start van de race worstelden we met de hoge temperaturen. In het tweede gedeelte van de race verbeterde onze pace, met name bij Lewis was dit duidelijk te zien. Zowel hij als Nico hebben gereden voor wat ze waard zijn, helaas konden ze niets anders doen dan de schade beperken. Het is nu dan ook onze prioriteit om dit probleem te verhelpen en in de toekomst beter te presteren onder dergelijke omstandigheden”.