Volgens Ross Brawn zal Michael Schumacher zijn contract bij Mercedes verlengen als hij prestaties zoals in Monaco weet te herhalen. De zevenvoudig wereldkampioen wist de F1-wereld afgelopen raceweekend te imponeren door de snelste tijd in de kwalificatie op het prestigieuze Monaco te rijden.

Dit was de 69ste ‘pole-position’ voor de succesvolle coureur, hoewel dit er ééntje is die hij helaas niet mocht verzilveren. Schumacher moest de race door een ‘grid-penalty’ vanaf de 6de positie beginnen. Een straf als gevolg van het incident met Bruno Senna in Barcelona.

Brawn denkt dat ongeachte de vele tegenslagen die de coureur voor zijn kiezen heeft gekregen in 2012, dit goede resultaat hem voldoende zelfvertrouwen zal geven om door te zetten na het verlopen van zijn contract aan het einde van dit seizoen.

Ik denk dat iedereen wenst dat Schumacher door gaat in 2013. We hebben altijd gezegd dat Schumacher zelf wel weet wanneer het tijd is om met pensioen te gaan.Waarom zou hij stoppen na een prestatie zoals deze?

Het is geweldig voor Norbert [Haug], mijzelf het team en iedereen om Michael heen. Het is ook geweldig voor de Formule 1 als hij kan blijven doen wat hij hier [Monaco] deed, aldus de teambaas van Mercedes.

Mercedes-Benz motorsport baas Norbert Haug heeft gezegd dat de recente frustrerende races niet hebben geleid tot het in twijfel trekken van Schumacher’s capaciteiten.

Ik denk dat Michael er erg goed mee om is gegaan, eerlijk gezegd kreeg ik nooit van het team een gevoel dat hij gefrustreerd was of terneergeslagen. Hij weet wat hij kan en hij weet dat als de auto goed is hij zal presteren.

Één ding is zeker, hij reedt een fantastische tweede sector en dat is waarschijnlijk de meest lastige sector van het circuit. Hij presteerde, hij voelde zich goed in de auto en hij verdiende het, aldus Norbert Haug.

Schumacher zelf heeft zich er nog niet over uitgesproken of hij zijn contract gaat verlengen. De Duitser zegt zich momenteel puur op het racen te focussen en wil nog niet denken aan stoppen of doorgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.