Tien jaar geleden sloeg het grootste circus ter wereld zijn tenten voor het eerst op in Melbourne, en dat moet gevierd worden. Daarom zal er in de stad op 2 maart een F1 parade gehouden worden. Verschillende F1 en V8 Supercars zullen er langs een parcours door de stad rijden.

Om de toeristische dienst in de watten te leggen zullen de wagens zowat alle grote bezienswaardigheden van de stad aan doen. Volgens de burgemeester van Melbourne zal het evenement de stad terug op de kaart zetten.

“Dankzij de parade kunnen we onze stad op een unieke manier voorstellen aan de wereldpers. En er zullen duizenden mensen naar hier komen om er bij te zijn. In Londen kwamen er een half miljoen toeschouwers opdagen, wij hopen op 200.000.”

“Dankzij dit evenement kan iedereen in Melbourne getuige zijn van een van de grootste sportieve attracties van onze stad, zonder een kaartje te moeten kopen voor de Grand Prix.”

Volgens de voorzitter van de Australian Grand Prix Corporation is de parade een creatieve manier om de tiende verjaardag van de GP in Melbourne te vieren.

“Volgende maand hebben we speciale festiviteiten om de tiende verjaardag van de Grand Prix in Albertpark te vieren. Op donderdag 3 maart is het ‘People’s Day’ en dan kan iedereen het circuit bezoeken. Maar de parade brengt de Grand Prix naar het hart van de stad om onze tiende verjaardag te vieren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter