De kans is groot dat Roberto Merhi in Italië in de Caterham F1-bolide zit. De Italiaan kan het benodigde sponsorgeld (300.000 Euro) op tafel leggen, het enige wat nu nog ontbreekt is een superlicentie. Mehri is actief in de Formule Renault 3.5. De afgelopen twee jaar reed Mehri met wisselend succes DTM met Mercedes, in 2011 werd de Italiaan Europees Formule 3-kampioen.

Mehri zou de opvolger van Andre Lotterer die in Spa reed en die op zijn beurt het stoeltje overnam van Kamui Kobayashi. Volgens de Spaanse krant Marcia heeft Mehri inmiddels een superlicentie bij de FIA aangevraagd. Het is de vraag of de FIA het verzoek zal honoreren, Mehri heeft namelijk geen recentie Formule 1-ervaring.

Het is afwachten, maar de kans is groot dat ik op Monza rijd, aldus Mehri. Alles hangt nu af van de superlicentie. Ik focus me op de Formule Renault 3.5 maar als ik in de Formule 1 kan komen zou dat een mooie prijs zijn. Maar het heeft nog niet de prioriteit dit seizoen.

Voor Lotterer zou het betekenen dat zijn Formule 1-carrière voorlopig tot 1 Grand-Prix beperkt blijft. Caterham heeft het geld hard nodig en lijkt de auto stelselmatig aan de hoogste bieder te willen verkopen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter