Jenson Button heeft een einde gebreid aan alle speculaties omtrent zijn toekomst in de Formule 1. De Brit heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract bij McLaren!

De Britse renstal lichtte eerder al de optie in het contract waardoor Button ook in 2012 zal rijden voor McLaren. Echter de onderhandelingen over een langdurig verblijf bij het team namen flink wat tijd in beslag.

Hierdoor werd er een gigantisch hoeveel paddock-talk “geproduceerd”, wat vooral draaide om een mogelijke vervanging van Massa bij Ferrari! Uiteindelijk zijn Button en McLaren het toch eens geworden over een langer verblijf.

Ik geloof echt dat de passie en toewijding om te winnen bij McLaren groter is dan ergens anders. Ik won mijn vier mooiste overwinningen ooit bij McLaren, sta ik tweede in het WK en de samenwerking tussen mij en het team is goed

Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik meer races en eventueel kampioenschappen wil winnen en McLaren is de juiste plek om daaraan te werken. We weten wat we moeten doen om te winnen en zorgen ervoor dat we dat in de toekomst ook blijven doen, aldus Button.

Jenson is een groot coureur en een prima gozer. Ik kan zelfs zeggen dat hij één van de meest capabele en gerespecteerde coureurs is die we ooit hebben gehad en ik ben daarom verrukt dat hij in de toekomst met ons blijft samenwerken, aldus McLaren-teambaas Martin Whitmarsh.