Ook Nick Heidfeld mag worden tegevoegd aan het lijstje met namen dat met het tweede stoeltje van Renault in verband wordt gebracht. Heidfeld was de afgelopen twee jaar bij BMW Sauber ook al teamgenoot van de huidige Renault coureur Robert Kubica.

Het zou een leugen zijn als ik zeg dat we niet met Nick Heidfeld spreken, aldus Renault teambaas Eric Boullier tegenover Motorsport-total.com. Daarnaast praten we nog met diverse coureurs. Alles ligt nog open. Onze tweede coureur kan een Fransman zijn maar ook een Rus, Chinees, Duitser, of Oostenrijker.

Met de nationaliteiten verwijst Boullier naar Vitaly Petrov (Rus), Ho Pin Tung (Chinees), Nick Heidfeld (Duitser), en Cristian Klien (Oostenrijker). Over Heidfeld liet Boullier nog het volgende los:
Hij is de afgelopen jaren al teamgenoot van Kubica geweest, de vraag is of we het koppel wel opnieuw willen hebben.

Boullier wil Renault na een turbulent 2009 weer in rustig vaarwater brengen. Vorig jaar kwam het team in opspraak door “crashgate” en de daar bijhorende nasleep.
Eerst moet het team moet weer stabiel worden. En ten tweede hebben we sponsors nodig. We kijken nu hoe we ervoor staan en daarna maken de beslissing over de tweede coureur.

By peter