Pirelli heeft op meerdere banden snijmarkeringen aangetroffen tijdens het weekend van de Grote Prijs van Spa-Francorchamps, zo meldt Motorsport.com.

Nico Rosberg kreeg af te rekenen met een klapband op vrijdag, bij het ingaan van Blanchimont, terwijl Sebastian Vettel tijdens de race bij het opdraaien van de Kemmel het exploderende rubber voor de kiezen kreeg. De Duitse viervoudige wereldkampioen verklaarde na de race zwaar gefrustreerd en zelfs kwaad het volgende: Dit is onaanvaardbaar. Als ik die klapband enkele seconden eerder opliep had ik hier nu niet gestaan. Dan hadden ze me van de muur kunnen schrapen in Eau Rouge.

Het voorval van Rosberg werd door Pirelli toegewezen aan de aanwezigheid van brokstukken op de baan, maar de bandenconstructeur had niet meteen een antwoord klaar voor het voorval bij Sebastian Vettel.

Pirelli zou nu meerdere keren snijmarkeringen zijn tegengekomen op de bandensets gedurende het weekend, vooral op de achterbanden, maar zijn nog steeds onzeker over wat deze sneden kon veroorzaken.

De bandenconstructeur heeft een brief geschreven aan de FIA waarin ze vragen om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om zo te verzekeren dat het oppervlak van het asfalt op de circuits, alsook de kerbs en uitloopstroken, goed gereinigd worden.

Paul Hembery verklaarde aan de pers dat er geen overeenkomsten zijn met de klapband van Rosberg en die van Vettel.

Bij Rosberg was het een externe snee in de band, bij Vettel was het puur van slijtage. Wanneer je de beelden bekijkt zie je dat bij Vettel de eigenlijke inwendige band nog intact was, wat wijst op extreme slijtage. Dit was bij Rosberg op vrijdag niet het geval.

Het viel wel op dat dit weekend de afmetingen van het circuit niet echt werden geresepecteerd door de rijders. In de Raidillon sneed iedereen de bocht af, waarbij de wagens volledig met vier wielen over de kerb gingen en ook bij het uitkomen van Stavelot zaten de rijders meermaals met vier wielen buiten de lijnen van het circuit.

Toeval dat net na die punten de klapbanden plaatsvonden?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!