De GP2- series, de kraamkamer voor de Formule 1 kleurt volgend jaar meer dan ooit oranje. Met waarschijnlijk twee Nederlandse coureurs (Nigel Melker en Daniel de Jong) zal er volgend jaar met MP Motorsport voor het eerst in de historie ook een Nederlands GP2-team zijn. GPPits.net stelde, Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport enkele vragen.

Waarom hebben jullie er in deze financiële moeilijke tijd voor een debuut in de GP2 gekozen?
Onze keuze voor de GP2 Series was vooral gebaseerd op sportieve gronden. We hadden reeds enige tijd als doelstelling om ons team uit te breiden met een entry in WSR FR3.5 of GP2. Uiteindelijk is onze keuze op GP2 Series gevallen, vooral gezien de enorme publiciteit die deze klasse met zich meebrengt en de waarde hiervan voor onze sponsors, rijders en ons eigen team.

Wat zijn jullie doelstellingen voor dit seizoen, en hoe denken jullie deze te bewerkstelligen?
Het behoeft geen toelichting dat GP2 een enorm competitief kampioenschap is. Onze doelstellingen zijn dan ook realistisch. Neemt niet weg dat we wel gezonde ambities hebben. We focussen ons dan ook om regulier in de top 15 mee te draaien in ons eerste seizoen, met af en toe een verassing…

Wat verwachten jullie, naast het behalen van de doelstellingen, nog meer van het rijdersduo?
We hopen beide rijders de tools te geven om zich gedurende het seizoen te ontwikkelen en samen met ons progressie te boeken in de GP2 Series.

In hoeverre gaan jullie gebruik maken van het Coloni – team dat vorig jaar met deze inschrijving in actie kwam?
Naast de entry hebben we ook divers materiaal van Coloni overgenomen en eveneens blijven er wat monteurs en engineers voor ons werken, aangevuld met medewerkers die al voor ons werkte. Deze combinatie zorgt voor een behoud van kennis en inbreng van onze visie.

Wat houdt de samenwerking met Manor precies in? Waarvoor is hier voor gekozen?
Onze samenwerking met Manor loopt al sinds 2004 op diverse gebieden, sinds vorig seizoen hebben we dit verder geïntensiveerd en zijn we veel breder samen gaan werken. Het is bijvoorbeeld een sterk punt dat wij nu rijdersplaatsen kunnen aanbieden in FR2.0 / GP3 / AUTO GP / GP2 en Formule 1.

Rijden jullie volgend jaar ook in de Manor livery in het GP2 – kampioenschap?
Wij rijden in ons FR2.0 en AUTO GP team in de Manor Marussia livery. In de GP2 is er nog een lopend contract met Carlin, waardoor wij in een andere kleurstelling aan de start zullen komen.

In hoeverre is het van belang voor jullie om je te profileren als Nederlands team?
Uiteraard zijn we er trots op om als eerste Nederlands team uit te komen in een klasse als GP2 Series. Neemt niet weg dat op dit niveau de focus zo breed mogelijk moet liggen. Onze roots zijn Nederlands, maar we houden uiteraard een internationale oriëntatie.

Heb jullie ook Nederlandse sponsoren die volgend jaar op de GP2 – bolide staan?
Ja zeker, maar daarover meer nieuws tijdens onze teampresentatie volgend jaar!

Willen jullie met een volledige Nederlandse line – up gaan rijden?
Dat zou natuurlijk mooi zijn, ook voor de Nederlandse autosport, maar momenteel spreken we met diverse rijders van allerlei nationaliteiten.

Waarom hebben jullie gekozen voor Daniel de Jong?
Daniel reed eerder voor ons in FR2.0 en AUTO GP. Vorig jaar heeft Daniel een prima seizoen gehad in de AUTO GP. Daarnaast verraste hij door een goed debuut te maken in de GP2 Series. Hij had slechts 1 testdag gedaan en viel halverwege het seizoen met de neus in de boter door in te stappen en net buiten de top 8 te finishen. Indrukwekkend. In de post-season test in Barcelona was hij de snelste op de 1e dag en vijfde op de 2e testdag. Wij denken dat hij een goed eerste volledige seizoen in de GP2 – series kan meemaken met ons!

By peter