De slechte positie in het eindklassement heeft voor het McLaren team toch nog een voordeel opgeleverd, daar zij als vijfde ge�indigd zijn in het klassement mogen ze een derde wagen gebruiken op de vrije trainingen op vrijdag.

Volgens Martin Whitmarsh zal McLaren daar dan ook dankbaar gebruik van maken.

Martin Whitmarsh:

“Er zijn zonder twijfel voordelen aan verbonden, de derde rijder kan banden vergelijken, werken aan de set up zonder dat hij moet letten op het aantal kilometers die de motor maakt.
In grote lijnen komt het erop neer dat onze racepiloten minder kilometers moeten afleggen als de andere teams.

Een derde wagen zal ons zeker helpen. De chassismakers willen zo weinig mogelijk kilometers opsparen, de motoringenieurs willen het leven van de motors sparen en de bandenleverancier heeft maar een beperkt aantal sets tot zijn beschikking.

Als je een derde wagen inzet valt dit allemaal weg, een leuk extraatje.
We kunnen ook beschikken over ervaren piloten, je hebt iemand nodig die deel uitmaakt van je ontwikkelingsprogramma.”

De testpiloot mag deelnemen aan de vrijdagssessie op voorwaarde dat ze de laatste zes grote prijzen niet hebben deelgenomen aan een GP, dat komt McLaren goed uit met zowel Pedro de la Rosa als Alexander Wurz.

Het zal in ieder geval niet in dank afgenomen door alle teams.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter