Totale dominantie van de sport, dat is het doel van McLaren-topman Ron Dennis. Dennis heeft de wens uitgesproken met Honda om weer net zo dominant te worden als in 1988. In dat jaar wonnen Ayrton Senna en Alain Prost vijftien van de zestien races van het seizoen, met als gevolg een nog steeds ongeëvenaard winstpercentage van 93,75 procent.

Wat we toen bereikt hebben en wat onze rivalen bij Mercedes dit jaar voor elkaar kregen is precies wat onze doelstelling is voor de toekomst: dat is het domineren van de Formule 1, aldus de ambitieuze Ron Dennis over de ambities van McLaren. Ik herinner me het begin van 2014, toen heb ik gezegd dat we races wilden winnen. Je zou kunnen stellen dat we door geen races te hebben gewonnen en woorden als ‘dominantie’ te gebruiken hard kunnen vallen.
McLaren is nog ver verwijderd van de successen van 1998. Dat beseft ook teambaas Ron Dennis Dominantie is niet eenvoudig, het heeft tijd nodig. Het is waar we ons op richten, want het is het enige dat je los van de mensen zet die gewoon races winnen. Het winnen van races is een uitdaging, maar dominantie is pas echt uitdagend vindt Dennis.

Voor McLaren is het al de nodige jaren geleden dat ze serieus mee konden strijden om de wereldtitel. De laatste McLaren coureur die wereldkampioen werd was Lewis Hamilton in 2008. Fernando Alonso sprak de hoop uit dat hij in 2014 weer kan strijden voor de zeges en het podium. De weg naar dominantie is een lange weg, waarbij McLaren volop concurrentie zal ondervinden van Ferrari, Mercedes en Red Bull.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By Ruud