Het team van McLaren wikt en weegt. Wie zit er volgend jaar naast Jenson Button in de McLaren? Wordt het Sergio Perez of gaat de voorkeur uit naar Kevin Magnussen? Laatstgenoemde lijkt nu de favoriet te zijn bij het Britse team. Autosport.com weet te melden dat er de afgelopen weken besprekingen zijn geweest waaruit is gebleken dat de voorkeur van McLaren uitgaat naar de jonge Deen.

En dat Magnussen nu als favoriet naar voren wordt geschoven mag op zijn minst opmerkelijk worden genoemd. Enkele weken terug leek Sergio Perez af te stevenen op een contractverlenging bij de formatie uit Woking na enkele goede resultaten. De GP van Abu Dhabi liep echter op een teleurstelling uit voor de Mexicaan. Het team van McLaren was niet onder de indruk van Sergio zijn prestaties vergeleken met teamcollega Jenson Button. Bij McLaren twijfelde men al langer over de constantheid van Perez en na de race op het Yas Marina Circuit staken die twijfels weer de kop op.

McLaren teambaas Martin Whitmarsh verklaarde openbaar het resultaat van Perez in Abu Dhabi teleurstellend te vinden daar waar de prestaties van Button opgehemeld werden. Na de race in het avondlicht zijn enkele belangrijke mensen van het team met elkaar om de tafel gaan zitten om de situatie omtrent de oud Sauber coureur te bespreken.

Een definitieve beslissing is echter nog steeds niet genomen, maar toch gaan er stemmen op dat Perez vervangen zal gaan worden door Kevin Magnussen. De Deen pakte dit kalenderjaar de titel in de Formule Renault 3.5 series en maakte ook nog eens indruk op McLaren tijdens twee testdagen. Martin Whitmarsh vertelde een tijdje geleden dat hij de Deen graag in de Formule 1 zou zien rijden en dat ze naar alle opties zouden kijken. Nu lijkt Whitmarsh zijn zin te krijgen en kan Magnussen debuteren bij zijn team, McLaren.

Hij heeft twee keer in een Formule 1 auto mogen stappen in Abu Dhabi en in zijn derde snelle ronden zette hij een tijd neer die goed was voor de zesde plek op de grid, vertelt Whitmarsh over Kevin Magnussen. Dat is behoorlijk indrukwekkend, oordeelde de teambaas.