Voormalig McLaren-coureur John Watson heeft flink uitgehaald naar zijn oud werkgever. De Brit meent dat het team geld heeft verkozen boven talent toen het de naar Mercedes vertrekkende Lewis Hamilton besloot te vervangen voor Sergio Perez. Volgens Watson, die tussen 1979 en 1985 vier races won voor het Britse topteam, haalde men Perez binnen omdat de Mexicaan nauwe banden heeft met ‘s wereld rijkste man: Carlos Slim.

Er waren betere opties, claimt Watson, zoals Nico Hulkenberg of Kimi Raikkonen, maar helaas kwamen ze aanzetten met Perez vanwege het feit dat hij connecties heeft met Slim. McLaren is altijd voor talent gegaan, maar dat is dus duidelijk niet meer het geval.

Compleet uit de lucht valt de kritiek niet. McLaren-teambaas Martin Whitmarsh stelde kort na Perez’ aanstelling reeds dat een Britse rijder, zoals de veel genoemde Paul di Resta, geen optie was geweest, omdat de commerciële markt in Engeland al uitgemolken was door het voormalige superduo Hamilton/Button. Daarmee gaf Whitmarsh zelf dus ook al aan, niet alleen maar naar talent te kijken.