Voor een seizoen zoals we nu al meegemaakt hebben wil iedereen tekenen, de eerste drie piloten staan enorm kort bij elkaar in het kampioenschap.
Michael Schumacher is nog steeds de leider van het kampioenschap, hij heeft een totaal van 72 punten, Schumi zijn eerste belager is Montoya, Montoya heeft nu al 71 punten, de Fin Kimi R�ikk�nen laat zich ook nog niet afschrijven, hij is derde op dit moment met 70 punten.

Bij McLaren geven ze nu aanleiding dat ze de MP 4/18 niet zullen inzetten dit seizoen, ze willen het veilig spelen met de MP 4/17D. McLaren wil gewoon geen risico nemen en blijft daarom bij de betrouwbare MP 4/17D.

Ron Dennis:

“We concentreren ons op het verbeteren van de prestaties en het motorpakket van de MP 4/17D voor de komende race op Monza.
We zijn er vrij zeker van dat we weer een stap voorwaarts zullen maken.
Er is een upgrade voorzien van de MP 4/17D, dat zal de wagen een stuk competitiever maken.
We zullen testen in Jerez, en het is waar dat we ons nu concentreren op de MP 4/17D.”

Bij Ferrari hebben ze nu al aangekondigd dat ze ook heel intensief zullen gaan testen, er zal getest worden op de circuits van Monza en Fiorano, al de rijders van het Ferrari team zullen in actie moeten komen.

Bij McLaren hadden ze voorzien om de MP 4/18 te laten debuteren in Canada, maar vanwege verschillende problemen tijdens het testwerk werd alles uitgesteld, de zes weken testban was ook geen bevordering in het proces van de MP 4/18.

Ron Dennis:

“We zijn ons ervan bewust dat Ferrari heel intensief zal gaan testen op Monza, maar wij zullen ook niet stilzitten.
We zullen in de laatste drie races een vooruitgang aanbrengen op MP 4/17D inzake prestaties.
Of deze vooruitgang ons genoeg gaat bieden zullen we moeten afwachten, maar we zijn nog niet van plan om het kampioenschap op te geven.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter