Bij McLaren is de dag succesvol begonnen. Kimi R�ikk�nen, gisteren derde, reed de snelste tijd en pakte zodoende ook de polepositie voor deze namiddag. Juan Pablo Montoya stelde evenmin teleur. De Colombiaan reed gisteren de twaalfde tijd omdat hij als eerste de baan op moest. Vandaag reed hij echter sterk, en zijn zevende vanmorgen zet hem ook op de zevende plaats op de grid.

Men kan dus niet anders dan blij zijn over de tweede kwalificatie. “Ik ben verheugd om op polepositie te staan, maar er komt nog altijd een race aan,” aldus Kimi R�ikk�nen. “Mijn ronde van vandaag was goed en mijn totaaltijd zou zelfs nog beter geweest zijn als ik gisteren geen fout had gemaakt in de kwalificatie.”

“Ons pakket werkt duidelijk goed en als alles samenkomt, denk ik dat we een kans maken om de race te winnen.”

Juan Pablo Montoya liet hield zijn blijdschap gedeeltelijk voor zich en verklaarde: “Het was een goede ronde en ik heb redelijk wat plaatsen op de grid gewonnen, wat positief is. Ik denk dat het een prachtige race zal worden aangezien de wagen echt goed werkt, en we zouden in een sterke positie moeten zitten om enkele punten te pakken. Totnogtoe is mijn schouder goed geweest, maar de echt uitdaging zal in de race komen.”

En ook Ron Dennis was kennelijk zeer tevreden: “Een perfecte ronde van Kimi zorgde ervoor dat hij de polepositie haalde en ik ben vooral tevreden met de kloof met Alonso en de Toyota’s.”

“Ook Juan Pablo zette een sterke prestatie neer en won bijgevolg redelijk wat posities. We verwachten een sterke race waarin we willen strijden om de zege.”

Norbert Haug van Mercedes voegde er nog aan toe dat het een sterke prestatie was van de rijders en het team, en dat hij denkt de goede racestrategie te hebben gekozen. “Het hele team kijkt ernaar uit om vergelijkbare posities te bereiken in de race,” besloot hij.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter