McLaren krijgt bakken kritiek over zich heen om zoveel punten te hebben verspeeld door Kimi Ra�kkonen te laten rondrijden met een afgeplatte band. Maar het team bijt van zich af en zegt dat het de juiste beslissing nam om de Fin te laten rondrijden op een afgeplatte band.

“We hebben het er met hem over gehad,” Zei Ron Dennis. “Maar hij zei dat hij ermee kon doorgaan dus hebben we samen beslist om het erop te wagen.”

“Na de race sprak ik opnieuw met hem, en hij was er zeker van dat we de juiste beslissing namen.”

Dennis geeft wel toe dat het een risico was om de Fin niet binnen te halen, maar volgens hem had McLaren de punten nodig om een gooi te wagen naar het kampioenschap. Maar volgens de teambaas blijft Ra�kkonen wel aan de basis liggen van de late uitschakeling.

“Ervoor zorgen dat je geen flat spots op je banden krijgt is een deel van de vaardigheden die een team en rijder moeten hebben.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter