McLaren en Mercedes werken vanaf 2021 weer met elkaar samen. Tussen 1995 en 2014 werkten beide partijen ook zeer succesvol met elkaar samen.

McLaren heeft een vierjarig contract getekend om de klantenmotor van Mercedes te mogen gaan gebruiken. Naar verluidt is de Mercedes klantenmotor goedkoper dan de Renault klantenmotor waarmee Mercedes volgend jaar nog rijdt.

Volgens Zak Brown is de samenwerking met McLaren een belangrijkste stap voor de lange termijn doelstellingen van McLaren in de Formule 1.

Cyril Abiteboul van Renault laat weten: Met de steun van Renault is McLaren van de negende plek naar de vierde plek in het constructeurskampioenschap gestegen. McLaren heeft echter andere ambities na afloop het van het huidige contract.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter