De teams moeten sinds dit seizoen een wagen bouwen die spaarzaam omgaat met de banden. De rijders moeten uiteraard zelf ook rustiger rijden om hun rubber te sparen. De reden daarvan is de nieuwe bandenregel, die stelt de rijders de tweede kwalificatie en de volledige race moeten uitrijden met ��n setje rubbers.

MichelinbandenDat kost ook snelheid, en het is dan ook afgeraden om t� spaarzaam om te gaan met de banden. En dat is nu net wat McLaren fout doet, denkt Ron Dennis, teambaas van de Britse renstal. Dit zegt Dennis als antwoord op de stelling van Kimi R�ikk�nen, die zei dat hij dit jaar niet zal winnen als zijn wagen sneller is tijdens de kwalificatie.

Ron Dennis heeft gezegd dat de voor Barcelona geplande doorontwikkeling van de MP4/20 vervroegd ingezet moet worden, in Imola, en hij vraagt Michelin om zachtere banden. Daarbovenop heeft hij aan de fabriek in Woking gevraagd om de bolide aan te passen zodat hij meer eist van de banden �n sneller is.

Dat Dennis zomaar een andere band kan vragen aan zijn leverancier, staat hem wel aan: “Wat extreem goed is aan Michelin, is dat ze vereid zijn banden te maken voor specifieke teams. Dat staat in schril contrast met de andere bandenfabrikant (Bridgestone, red.).”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter