McLaren riskeert een puntenaftrek voorafgaand op het komende seizoen als blijkt dat hun nieuwe wagen gebaseerd is op informatie van Ferrari. Dat zei Bernie Ecclestone in een interview met Auto, Motor und Sport. De Formule 1- baas hoopt echter dat McLaren de regels naleeft.

Ik hoop er niet op, maar de mogelijkheid is aanwezig. aldus Ecclestone. Als je een foto maakt heb je auteursrecht op jouw foto’s. Of je kunt dan zeggen dat het ontwerp van alles wat je fotografeert jouw ontwerp is, dat weet ik niet. Als een ontwerper zou ik ja zeggen.

De kleine grote man vindt dat de FIA zich beter niet met deze zaken bemoeit, maar dat beter overlaat aan de politie en rechtbanken: De FIA had zich niet met deze zaak moeten bemoeien. Zulke zaken laat je beter over aan de politie en de rechters.

Toen de informatie beschikbaar werd had Ron Dennis aan Jean Todt moeten zeggen dat hij hem wilde spreken. Dan hadden ze samen de politie kunnen inlichten die vervolgens de zaak had kunnen onderzoeken. Dan wisten we pas wat er allemaal aan de hand was.

Toen er voor het eerst iets bekend werd over Stepney zei ik tegen Dennis dat hij dat aan de politie moest doorgeven omdat er sprake is van diefstal. Hij had moeten zeggen dat er een werknemer is die eigendommen steelt. Als hij dat had gedaan, was ons veel ellende gespaard gebleven.