Morgen zal McLaren haar uitdager voor seizoen 2012 aan de wereld tonen. Direct kwam het gerucht ten ore, dat de MP4-27 enkele zeer innovatieve onderdelen heeft.

En wel zo innovatief, dat McLaren zich alvast voorbereid op de onvermijdelijke protesten van haar belangrijkste rivalen [RBR en Ferrari].

Het team uit Woking heeft zich in de winter geheel gericht op een goede seizoensstart, om zo de titelverdediger Red Bull te kunnen bestrijden. Daarbij is veel aandacht besteed aan de snelheid van de auto over een (kwalificatie)ronde. Zo wilt het team in dit seizoen, de race vanaf het front van de grid starten.

Het wordt dan makkelijker om de pace te bepalen, precies wat Red Bull deed in 2011.

En daarbij zijn er zeer aggressieve keuzes gemaakt met betrekking tot het basis-design. Zo zouden enkele van deze keuzes direct te zien zijn bij de onthulling morgen, en daarom is McLaren al in een vroeg stadium beducht voor de kritische ogen van de concurrentie.

Zoals McGrath van McLarens ontwerpcentrum zei; There are technical innovations on the car which will be immediately obvious when you see them.

Vorig jaar kwam McLaren ook met nieuwe onderdelen als gevolg van een agressieve benadering. Maar de gewenste resultaten bleven uit, waardoor men terugkeerde naar meer conservatieve onderdelen om daarmee het seizoen aan te vangen.

Het leverde alleen maar een achterstand op en duurde het een groot deel van het seizoen voordat McLaren de achterstand enigszins kon inlopen.

McLaren zal de MP4-27 live op Sky Sports.com/F1 onthullen, om circa 1100 uur.