McLaren heeft vertrouwen dat het in Singapore beter voor de dag komt dan op het vorige lage downforce-circuit, de Hungaroring. Daar kon de Britse renstal geen vuist maken tegen concurrenten Red Bull Racing en Ferrari. Met een pakket nieuwe onderdelen, waaronder een nieuwe voorvleugel, denkt McLaren ook op de resterende langzamere circuits de strijd met de rivalen aan te kunnen.

Technicus Philip Prew:Het gaat spannend worden tussen Red Bull Racing, Ferrari en onszelf. De nieuwe strengere tests voor het flexen van het bodywork heeft de boel dichter bij elkaar gebracht. Red Bull Racing en Ferrari zullen vermoedelijk meer moeite hebben om dezelfde prestaties te behalen, omdat ze hun (te) flexibele bodemplaat kwijt zijn. Tenminste, wij denken dat het dichter bij elkaar zit, maar we durven niet te zeggen waar we precies zullen staan.

Verder meldde het team de afgelopen zes weken hard te hebben gewerkt, om het gat te dichten. Naast de nieuwe voorvleugel, zijn er extra zaken bijgekomen die de downforce moeten verhogen.