Het was David Coulthard die voor het eerst met de nieuwe McLaren MP4-19 enkele rondjes op het Spaanse circuit in Valencia mocht rijden. Het is trouwens ook de eerste dag dat de Formule 1 bolides terug mogen testen, na het testverbod die inging vanaf de GP van Japan. Coulthard was tevreden over de prestaties van de MP4-19 en zei dat het (gelukkig!) een vooruitgang was ten opzichte van de MP4-17D.

Zoals iedereen al weet heeft McLaren het volledige seizoen met de MP4-17D geraced terwijl de MP4-18 eigenlijk al klaarstond. Helaas had die MP4-18 te veel last van kinderziektes waardoor McLaren besliste hem niet in te zetten om te racen. Een ander probleem was dat de MP4-18 niet voldeed aan de crashtests en bijgevolg afgekeurd werd door de FIA. De MP4-19 zou dit alles snel moeten doen vergeten.

De motor zou iets compacter zijn dan die in de MP4-17D. Hopelijk wordt dit geen zwak punt voor McLaren want met de nieuwe regel kunnen ze het zich niet veroorloven een motor op te blazen tijdens een Grand Prix weekend.

Martin Whitmarsh hoopt een mooie voorsprong te krijgen door als eerste de wagen af te hebben:

“We hopen dat we met deze voorsprong sterk kunnen beginnen aan het seizoen en dat we kunnen strijden voor beide wereldkampioenschappen. Het moet lukken om ons volledig test- en ontwikkelingsprogramma te kunnen afwerken wanneer het seizoen van start gaat.”

McLaren zal de komende drie dagen zich bezighouden met de shakedown vooraleer te testen in Barcelona en Jerez. Zowel David Coulthard, Kimi Raikkonen, Alexander Wurz en de Spanjaard Pedro de la Rosa zullen testen voor McLaren tijdens de eerste twee weken van december.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter