McLaren is van plan om rivaal Red Bull Racing aan te klagen, het betreft een dispuut over personeel. Ron Dennis maakte dit bekend in een interview met Autosport.

Het zou gaan om Dan Fallows die actief was bij Red Bull Racing in de aerodynamica afdeling. In september 2013 zou hij een contract getekend hebben om te verhuizen naar McLaren maar op het laaste nippertje maakt Red Bull bekend dat hij zal blijven.

Ron Dennis: Jammer maar helaas, het ziet er naar uit dat McLaren geen andere keus heeft dan een rechtspraak tegen Red Bull aan te spannen, die serieuze vragen oproept over de integriteit en gevoel voor ‘fair play’ van dat team.

Enkele dagen voor de startdatum van de tewerkstelling bij McLaren informeerde Fallows ons ineens dat hij niet langer voor ons wilde werken, ondanks een juridisch bindend contract. Hij was recent verhuist naar een huis dicht bij Woking en was door Red Bull op ‘tuin’ verlof gestuurd.

Het probleem is dat hij ons voorstel al had geaccepteerd en dat hij geen juridische basis heeft om zo’n U-bocht te maken. Onze pogingen om hem te contacteren werden met een ijzige stilte ontvangen. Het mysterie werd pas recent opgelost toen dat dat hij aangekondigd werd bij Red Bull.

Ondertussen heeft McLaren al enkele keren naar Red Bull geschreven om antwoorden te krijgen over de situatie maar McLaren is niet tevreden met de uitleg van het Oostenrijkse team en ziet geen andere keus dan een rechtszaak.

Ron Dennis: Heeft Red Bull Fallows gecontacteerd over de mogelijkheid van zijn terugkeer ? Heeft Fallows hen geinformeerd dat hij al een tewerkstellingscontract getekend had met ons? Heeft hij hen dat contract laten zien? Indien ja, op welke datum? En is er een overeenkomst in plaats van Red Bull om Fallows te vrijwaren voor alle kosten en schade die aan deze zaak kunnen vasthangen?Dit zijn de vragen die Dennis zich op dit moment stelt over de situatie.

Red Bull heeft al laten weten dat ze overtuigd zijn dat Fallows vrij was om een nieuw contract bij het team te tekenen zolang zijn termijn bij McLaren nog niet officieel begonnen was.


[Dan Fallows in dienst van Red Bull]

Bron Plaatjes: F1Fanatic.co.uk / f1planet.com