Kimi RaikkonenKimi RaikkonenHet rampscenario van de MP4/18 zit nog vers in het geheugen, en het lijkt erop dat er een vervolg in de maak is. Wintertests zeggen niet veel, maar als het verschil met rivaal Williams zo groot is wordt het tijd om er iets aan te doen.

Dus ging McLaren vorige week testen op Jerez, in de hoop van het gebrek aan snelheid bij te werken. Maar het lijkt daar niet in geslaagd te zijn. Kimi Raikkonen zette slechts een tiende tijd neer vorige week. Bijna 6 tienden trager dan Ralf Schumacher. Tussen de twee stonden nog 2 BAR’s, Williamsen, Renaults en Bridgestone team Sauber.

McLaren’s andere concurrent Ferrari was ook aanwezig maar ging niet voor snelle tijden, en dus eindigde Barrichello achter “The Iceman”. De andere McLaren rijders nemen plaats achter Mark Webber.

De grote vraag die iedereen zich nu stelt is, gaat McLaren opzettelijk trager? De meeste top teams zeggen dat het team uit Woking geen bedreiging lijkt te vormen, maar dat ze ze niet afschrijven. De laatste keer dat McLaren indruk maakte dateert al van voor Kerstmis. Het team was toen als eerste klaar met de wagen voor 2004.

Natuurlijk is McLaren bezig met aanpassingen aan de wagen voor de GP van Melbourne, maar je mag niet vergeten dat het niet het enige team is dat druk bezig is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter