De geruchten worden steeds sterker, Honda zou op het punt staan om bekend te maken dat het terugkeert in de Formule 1. Honda zou McLaren vanaf 2015 van motoren willen voorzien.

Naast McLaren, dat gratis motoren krijgt, zouden ook Lotus en Sauber interesse hebben in een klantenmotor van de Japanners. Honda trok zich eind 2008 terug uit de Formule 1. Honda had tot 2008 met grote investeringen geprobeerd met een eigen team succesvol te worden, dit mislukte jammerlijk. Uitgerekend toen Honda het team verkocht aan Ross Brawn pakte Jenson Button in een Brawn GP (een door Honda ontwikkelde auto red.) in 2009 de wereldtitel.

Het gerucht dat Honda wil terugkeren is er al langer en word de laatste weken gevoerd doordat McLaren een optie voor verlenging van het contract met Mercedes liet verlopen. Daarnaast werden de geruchten afgelopen weekend zowel door McLaren als Honda niet ontkent. Honda zou vooral interesse hebben in de V6 – Turbo – motor, deze zou voor Honda goedkoper zijn. Zeker nu ook de huidige motorenontwikkelingen zijn bevroren.

By peter