Vandaag werden er net als de voorbije dagen testsessies afgewerkt op het Spaanse circuit in Jerez de la Frontreira. En de snelste van de dag was niemand minder dan Ralf Schumacher, hij was de snelste met een 1�16.359, waarbij hij 0.150 seconden sneller was dan het ronderecord. Ralf was sneller dan onder andere beide McLaren-coureurs. David Coulthard en Kimi R�ikk�nen klaagden over serieuze pijnen in de cockpit van hun bolide.

David Coulthard klokte de tweede tijd 0.7 seconden trager dan de Williams, maar moest zijn testdag stoppen met gekneusde dijen. Het stoeltje dat McLaren gebruikt is gemaakt voor de MP4-18, en in de MP4-19 is een lagere zitpositie vereist zodat beide coureurs veel moeilijkheden te verwerken kregen.

“Het is een aangepast stoeltje voor de MP4-18 dat we gebruiken, en ik ga terug naar de fabriek in Engeland om het nieuwe stoeltje te passen, maar dat zal niet klaar zijn voor de volgende test in Valencia. De zitpositie in de MP4-18 is namelijk verschillend aan die in de
MP4-19 en dat maakt het zo ongemakkelijk.”

legt Coulthard uit.
Zijn teammaat, Kimi R�ikk�nen, voegde daaraan toe:

“Het was echt een slechte dag. Met het zicht had ik in de wagen geen problemen, maar het team sneed het stoeltje in twee delen om het makkelijker te positioneren in de MP4-19, maar waarschijnlijk zal er een volledig nieuw stoeltje moeten gemaakt worden.”

De Japanse BAR-coureur Takuma Sato zat weer in een aangepaste BAR005b, ondanks zijn crash gisterenmiddag. Testcoureur Anthony Davidson was ook actief, maar het merendeel van de tijd moest hij werkloos toezien in zijn pitbox nadat in twee dagen tijd twee Honda-motoren zijn opgeblazen. Sato zette de derde tijd neer, ondanks dat hij op een racesimulatie testte.

Ferrari tenslotte eindigde hun bandentest. Felipe Massa zette een redelijke vijfde tijd neer terwijl oudgediende Luca Badoer een zevende tijd op de tabellen plaatste. De wereldkampioenen spendeerde 90% van hun tijd aan het testen van een nieuwe Bridgestoneband, en waren naar eigen zeggen tevreden met de resultaten.

Morgen komt Williams-testcoureur Marc Gen� in actie, hij zal voor Williams racesimulaties rijden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter