De nieuwe F1 wagen van McLaren is deze week niet door een verplichte botsproef van de automobielfederatie (FIA) gekomen. De racestal had de nieuwe McLaren MP4-18 eigenlijk volgende week zondag tijdens de Grand Prix van Frankrijk willen inzetten, maar moet door het negatieve resultaat nog enkele weken wachten met de introductie van de auto.
Het blijkt dat de auto te kort schoot bij een belangrijke beproeving van de zijkant.

Volgens diverse bronnen rond het Formule 1 team is het niet ongewoon dat een nieuw ontwikkelde wagen faalt bij een botsproef. “We hebben geleerd van dit resultaat en zijn tevreden als hij de volgende keer wel door de test heen komt”, aldus een woordvoerder van McLaren.

De nieuwe bolide was de afgelopen weken ook betrokken bij twee grote ongelukken. De auto zal nu op zijn vroegst tijdens de Grand Prix van Engeland op Silverstone gepresenteerd worden.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter